Home
  
Info over afslanken en vetverbranding door gezonde voeding

Slank met wijn
Gezonde dranken

Wijn slank

Blijf slank met wijn !

Wijn drinken is niet goed voor de lijn beweert men. Toch kan men door het drinken van rode wijn afvallen. Meestal zijn de boosdoeners 'vette gerechten' in combinatie met wijn. Maar hou het altijd op één tot twee glazen rode wijn per dag. Wijndrinkers zijn in de regel geen dikke mensen. ...

In tegenstelling tot bier is ook bij relatief hoge consumptie van wijn een 'wijnbuik' erg onwaarschijnlijk.

 

Rode ipv witte wijn

Witte en rode wijn bevatten evenveel calorieën, maar in de pelletjes van rode druiven zitten meer antioxidanten. Bovendien kan alcohol (met mate!) bloedklonters helpen voorkomen.

Algemeen wordt aangenomen dat rode wijn geneeskundige eigenschappen heeft, vooral door de tannine die erin zit. Deze verwijdt aders en slagaders en vermindert hartziekten. Tannine hoort tot de familie van de polyfenolen. Rode wijn bevat naast tannine nog andere soorten polyfenolen. Aangezien ze goede radicaalvangers zijn, zijn ze efficiënt bij het voorkomen van kanker.

 

Onderzoek vetverbranding

Uit een recent onderzoek aan de universiteit van North Carolina bleek dat bij mannelijke en vrouwelijke wijnconsumenten in de leeftijdscategorie van 45 tot 64 jaar de heup- en taillematen een gunstigere verhouding hebben dan het geval is bij consumenten van andere alcoholische dranken. De heup-taille-verhouding dient als maatstaf bij het meten van het risico op hart- en vaataandoeningen.

Studie in Freiburg toonde aan, dat een regelmatige consumptie van 0,5 liter wijn per dag ondanks een hogere calorie-opname de proefpersonen ongeveer 1,5 kilogram aan gewicht verloren. Conclusie: hogere vetverbranding en afname van het aandeel lichaamsvet door regelmatige maar matige wijnconsumptie.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rode_wijn 


Metabolisme verhogen en afslanken info