Home Visolie
  
Info over afslanken en vetverbranding door gezonde voeding

Visolie goed voor snellere vetverbranding
olien-en-vetten
visolie

Visolie als natuurlijke vetverbrander

Visolie verhoogt de hoeveelheid vet die je verbrandt en vermindert tijdens lichamelijke inspanning de hoeveelheid suikers die spieren verbruiken. Er zijn veel soorten visolie op de markt. Het is dan ook aan te raden goed te letten op de kwaliteiten van verschillende soorten visolie.

Visolie met omega3 of omega 6. Het is raadzaam visolie te kiezen die alleen omega-3 vetzuren bevat. Er zijn ook visolieproducten met omega-6 en/of omega-9 vetzuren, hoewel onze dagelijkse voedingsstoffen deze al leveren.
Naast de samenstelling neemt ook zuiverheid van visolie een belangrijke rol. Helaas is het zo dat de zee voor een groot deel met zware metalen en giftige chemicaliën verontreinigd is. Het eten van verontreinigde visolie kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Kies daarom voor visolie die wordt gemaakt van vis uit een schone zee, bijvoorbeeld het gebied ten Westen van Zuid-Amerika, de Stille Oceaan.
Onderzoeken naar Visolie

Franse onderzoekers ontdekten gunstige invloed van insuline stofwisseling.

Een proef waarin ze gezonde mannen 3 weken lang elke dag 6 gram visolie gaven. Toen de mannen daarna een flinke hoeveelheid glucose kregen, bleek dat insulinespiegel met 40 % daalde ging dan normaal, de vetverbranding met 35 % toenam en de verbranding van glucose juist verminderde - in vergelijking met mannen die geen supplementen maar glucose hadden gekregen. De opname van glucose veranderde echter niet.
Om de werking van visolie beter te begrijpen herhaalden de Fransen hun experiment. Hun proefpersonen kregen eerst 20 dagen capsules met olijfolie. Daarna moesten de mannen op de nuchtere maag drie kwartier fietsen, terwijl de onderzoekers in het bloed keken naar wat er gebeurde met de insuline- en glucosespiegel.

Na 20 dagen herhaalden de onderzoekers de proef, maar dit keer nadat de mannen visolie hadden gekregen. De samenstelling van de capsules was gelijk deze die je bij de drogist of supermarkt kunt kopen.

Australische wetenschappers beweren:
Visolie zorgt dat je gewicht kunt verliezen en afvallen zonder dat je echt op dieet moet Het enige dat je moet doen is iets meer bewegen. Althans volgens Australische wetenschappers die een grootschalig onderzoek uitvoerden.

"We werden erg verrast door resultaten van het onderzoek naar visolie", zegt onderzoekster Alison Hill. "Zeker omdat we de deelnemers alleen maar hebben gevraagd om iets meer te bewegen dan normaal en hun eetpatroon behouden bleef"

Het opvallende aan de uitslag was dat alleen de groep die visolie en iets meer beweging had owel degelijk in vet kilo's was afgevallen na 3 maanden. De andere 3 groepen waren niet afgevallen.

Volgens Alison Hill is hiermee bewezen dat visolie, ofwel omega 3 vetzuren, zorgen voor betere verbranding van vet als je gaat bewegen. Dat komt omdat visolie zorgt voor een betere bloedtoevoer naar de spieren. Je hoeft dus niet per se op een dieet om af te vallen.

Als je dus van plan bent om iets meer te gaan sporten of regelmatig een stuk te gaan wandelen, en je wilt een paar kilo kwijt, dan is het verstandig om elke dag visolie capsules te nemen. Dan hoef je verder niets te doen, en toch kun je afvallen. Simpel toch visoliecapsules !

Reageerbuisstudie:
Visolie doodt vetcellen. Het vetzuur DHA, het meest actieve visvetzuur, laat jonge vetcellen afsterven. Hoe hoger de concentratie, en hoe langer de vetcellen aan het vetzuur zijn blootgesteld, des te groter is het effect. Dat ontdekten onderzoekers van de University of Georgia.bronnen:

http://www.ajcn.org/cgi/content/full/85/5/1267
http://www.bewustgezond.nl/alg/visolie/algemene_informatie/over_visolie.html
http://www.ergogenics.org/visolie6.html

- Jacques Delarue, Francois Labarthe, Richard Cohen. Fish-oil supplementation reduces stimulation of plasma glucose fluxes during exercise in untrained males.[PubMed]
- Delarue J, Couet C, Cohen R, Brechot JF, Antoine JM, Lamisse F.
Effects of fish oil on metabolic responses to oral fructose and glucose loads in healthy humans.[PubMed] British Journal of Nutrition, 2003 Oct;90(4):777-86. Am J Physiol. 1996 Feb;270(2 Pt 1):E353-62.

Wb, het Weekblad voor Wageningen UR, nr. 25, 11 september 2003. 


Metabolisme verhogen en afslanken info